Търси
в
Направи VIP

Придунавска Сърбия

135.00 лв.

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 2 дни / 1 нощувка
Маршрут: София - Неготин - Раячке Пивнице - музей „Лепенски вир” - Кладово - манастир Буково - Видин - София
Дати: 31.08.2019
Цена от: 135 лв.

1 ден:
Отпътуване в 7:30 ч. от София, Автогара Сердика. Преминаване през ГКПП Връшка чука и навлизане в Р. Сърбия, пристигане в Неготин. Кратка разходка: старата чаршия, къщата на известния сръбски композитор Стеван Мокраняц, църквата "Св. Троица". Свободно време. Трансфер до Раячке Пивнице. Срещу допълнително заплащане дегустация на вино и обяд. Комплексът, разположен близо до Неготин, включва стари винарски изби, запазили своята автентична атмосфера от 18 и 19 век, в които се предлагат отлични местни вина, сред които се отличават тези, произвеждани от местния гроздов сорт тамяника.
Отпътуване за Комплекс-музей „Лепенски вир”. Това е уникално сeлище, носещо спомена на праисторическа цивилизация. Тук е открито селище и култови сгради на хора, които са населявали района между седмото и шестото хилядолетие преди Христа. Комплексът е единствен по рода си в Централна и Югоизточна Европа и дава на археологическата наука ценни сведения за така наречената култура Лепенски вир. Отделните етапи от развитието на тази култура ясно могат да бъдат различени.
Отпътуване за Кладово. Вечеря. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Свободно време, или по желание и предварителна заявка - разходка с корабче по река Дунав в пролома Железни врата (осъществява се при подходящи атмосферни условия).
Посещение на манастир Буково - вярва се, че сградата е строена в периода на цар Милутин в края на 13-ти и началото на 14-ти век от Никодим втори. Според други схващания манастирът е построен от свещенник Никодим през втората половина на 14-ти век.
Отпътуване за Видин. Посещение на крепостта „Баба Вида”, разположена на големия завой на река Дунав.
Свързана е с легендата за трите сестри – Вида, Кула и Гъмза. През 14 в. тя е столица на Видинското царство и седалище на последния български средновековен владетел Иван Срацимир. От кулите на крепостта се открива панорамна гледка към Дунава, а в част от вътрешните помещения може да се разгледа временна музейна експозиция. „Баба Вида“ е единствената изцяло запазена средновековна крепост в България.
Отпътуване за България. Пристигане в София около 22:00 ч.

За повече информация, вижте на
www.globaltour.bg
  •  Изпрати запитване
  • Тел: 028680500


  • София
  • Дата на публикуване: 21.05.2019

Обява №: 220858


Подобни обяви в София: