Търси
в
Направи VIP

Електротехнически услуги Пловдив Изграждане на електроинсталации

120.00 лв.

Ремонтът, подмяната и изграждането на електроинсталации и ВиК инсталации може да се извършват паралелно, но е важно електротехниците и водопроводчиците да не пречат един на друг. При подмяна на старата електроинсталация се отстраняват и старите кабелни трасета, ако е възможно. Съществуват два варианта за изграждане на нова електроинсталация – чрез гофрирани тръби или чрез мостови кабели.

При използването на гофрирани тръби, се правят канали в тухлите и бетона, където се монтират гофрираните тръби. Въпреки че този вариант е по-рядко срещан поради по-високата цена на електроинсталацията, при последващ ремонт на електроинсталацията, кабелите, които са в гофрирания канал, могат да бъдат изтеглени и заменени, което не е възможно при монтаж с мостови кабели. Мостовите кабели остават зад мазилката и могат да бъдат достъпни само чрез къртене на мазилката. В процеса на инсталиране на електроинсталацията се правят отвори в тухлите и бетона за монтаж на конзолни кутии, в които се поставят контакти, ключове и разпределителни кабелни трасета. Разпределителното табло, в което се поставят автоматични предпазители, главен прекъсвач, дефектнотокова защита, електромери, релета и други, се монтира наред с окабеляването и конзолните кутии. Електрическите елементи като контакти, ключове и осветителни тела се монтират накрая, след приключване на довършителните процеси и боядисването.

ВиК инсталацията е друг вид инсталация, която се извършва веднага след къртенето и зидариите. ВиК инсталацията включва смяна на тръбите в банята, тоалеттната, мокрото помещение и кухнята. Старите метални тръби, които са износени и ръждясали, се заменят с нови полипропиленови тръби, които не подлежат на корозия и осигуряват по-добър дебит на водата. При проектирането на банята се отделя внимание на разположението на санитарната арматура, така че да бъде максимално удобна и функционална за обитателите. Цената за изграждане на нова ВиК инсталация за нормална баня с площ от 3-4 кв. м. варира от около 1200 до 1500 лв., включително труд и материали. След завършване на ВиК инсталацията се извършва тест, за да се провери дали няма течове или други проблеми с тръбите. След това стените се покриват с варо-циментова мазилка, а на пода се извършва циментова замазка.


  • Пловдив
  • Дата на публикуване: 26.05.2023

Обява №: 274740


Подобни обяви в Пловдив: