Търси
в
Направи VIP

Екскурзия до Индия - Златният триъгълник

1 996.00 лв.

Маршрут:
София – Истанбул – Делхи – Агра – Фатепур Сикри – Джайпур – Делхи – Истанбул – София
Дати на отпътуване:08.10.2021
08.10/ 29.10.2021-пт. 1 ден София → Истанбул →
В 15:40 ч. полет ТК 1032 от София. Кацане в Истанбул в 17:05 ч. В 20:20 ч. полет ТК 716 от Истанбул.

09.10/ 30.10.2021-сб. 2 ден → Делхи (вечеря)
В 04:45 ч. кацане в Делхи. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване в 14:00 ч., при възможност и налични свободни стаи - ранно настаняване.
Днес ще разгледаме Новия Делхи. Започваме с кръглата сграда на Парламента и Президентския дворец „Ращрапати Бхаван“ – сграда, която създава впечатлението за многоизмерно изящество със своята спираща дъха архитектура. Построен е по проект на архитекта Едуин Лютиенс като резиденция на британския вицекрал, за да затвърди трайността на британското управление в Индия. Строежът му започва през 1911 г., когато е взето решението столицата на страната да бъде изместена от Калкута в Делхи, а години по-късно на 26.01.1950 г. се превръща в постоянна институция на демокрацията, откъдето първият президент на Индия пази и защитава Консти-туцията. Продължаваме с кратка разходка по главния булевард Радж Пат, където се провежда военният парад за Деня на Републиката, който е на 26 януари, за да стигнем до мемориалната арка Индия Гейт, построена през 1931 г. Върху нея са изписани имената на 70,000 индийски войници, сражавали се за Британската армия по време на Първата световна война и 13,516 британски и индийски войници, загинали на северозападния фронт по време на войната с Афганистан. След това се отправяме се към мемориала Радж Гат – мястото, където е кремиран Махатма Ганди - „бащата на нацията“. Вечеря и нощувка.

10.10/ 31.10.2021-нд. 3 ден → Делхи – Агра (закуска, вечеря)
След закуска напускаме хотела и се отправяме към Стария Делхи. Ще минем покрай крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО), наричана „сърцето на Индия”. Построена е през 17 век от могулския император Шах Джахан, след като премества столицата си от Агра в Делхи, и е служила за резиденция на могулските императори до идването на британците. Следва бахайският молитвен храм Лотос, един от осемте бахайски храма, издигнати на различни континенти, който привлича хора от всички раси и религии, за да се поклонят пред създателя на Вселената и да изразят обичта си пред Всевишния. Ще посетим Китуб Минар (ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-високото тухлено минаре в света (високо 73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо, по който дори след 1500 години няма никаква ръжда. Преди да напуснем Делхи ще посетим храмовия комплекс Акшардам, открит на 06.11.2005 г. в чест на индийските и хиндуистки култура, душевност и архитектура. Построен е за 5 години с денонощния труд на десетки хиляди строители, майстори резбари и доброволци. Фасадата е декорирана с 20,000 изображения и скулптури на цветя, животни, танцьорки, музиканти, садху и хиндуистки светци. Централната сграда е огромна: има 9 купола, 234 колони и е изработена от 6,000 тона раджастанския камък – розов пясъчник и италиански мрамор (без бетон и метал); има 148 слона в естествен размер и градина във формата на лотос, с бронзови скулптури на личности с принос в 5,000-годишната история и култура на Индия.
Отпътуване за Агра - дом на едно от Седемте чудеса на света, град, изиграл важна роля във формирането на историята на Индия. За него се споменава още в Махабхарата – един от двата основни санскритски епоса на древна Индия, но разцветът му настъпва по времето на Могулската империя. Любовта на великите императори към архитектурата, изкуството и културата формират облика на града. От персийските градини по поречието на Ямуна до впечатляващите паметници и гробници, Агра заема място в сърцето на всеки, докоснал се до историята на великата любов, увековечена с построяването на Тадж Махал. Пристигане и настаняване в хотела.
По желание посещение на комплекса Калакрити. В магазина ще видите най-добрите сувенири от мрамор и полускъпоценни камъни, ръчно изработени от потомците на строителите на Тадж Махал, по същата технология, използвана и преди 3 века, а в театъра, Мохабад Тадж – танцова драма, пресъздаваща любовната сага в стил „Боливуд” на фона на уникален декор, 3.5-метрова реплика на Тадж Махал.
Вечеря и нощувка.

11.10/ 01.11.2021-пн. 4 ден Агра (закуска, вечеря)
По изгрев посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) – най-големият паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както е написал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Мавзолеят е построен за 21 години с труда на 20,000 души.
Връщане в хотела за закуска и освобождаване на стаите. Разглеждане на Агра Форт (ЮНЕСКО) с перлената джамия, много дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Строежът е започнат от император Акбар, Шах Джахан построява нови дворци и джамии, а император Арангзеб – външните укрепления. Крепостта разказва историята на Могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници. Вечеря и нощувка.

12.10/ 02.11.2021-вт. 5 ден Агра – Джайпур (закуска, вечеря)
Закуска. Отправяме се към Джайпур – столица на щата Раджастан, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II. По път ще разглеждаме Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571–1585 г. от най-великия могулски владетел – Акбар, в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изоставен, но е с прекрасно съхранени дворци и зали. Пристигане в Джайпур. Вечеря и нощувка.

13.10/ 03.11.2021-ср 6 ден Джайпур (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ще посетим крепостта Амбър (ЮНЕСКО) – старата столица на империята на Раджпут (16 век), преди Джайпур да стане столица, разположена на 12 км. извън града. Там ще разглеждаме най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил. Най-впечатляващите от тях са Шиш Махал, огледалният дворец, и Джай Мандир, залата на победата. Следва обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.). Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката, която пада, се измества с 4 м на час. До нея е Хава Махал, символ на Джайпур и познат като 5-етажният дворец на ветровете. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни прозорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Тук ще спрем за снимки за спомен. След това ще разгледаме градския дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семейството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л., влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“. Вечеря и нощувка.

14.10/ 04.11.2021-чт 7 ден Джайпур - Делхи (закуска, вечеря)
Закуска. Преди да отпътуваме за Делхи ще видим храма Рамгопалджи, известен като Храмът на маймуните заради стотиците макаци, които живеят в и около него. Следобед пристигане в Делхи. Настаняване в хотел. Вечеря и нощува.

15.10/ 05.11.2021-пт. 8 ден Делхи → Истанбул → София (закуска)
След ранна закуска трансфер до летището. В 06:25 ч. полет ТК 717 от Делхи. Кацане в Истанбул в 10:30 ч. В 13:30 ч. полет TK 1031 от Истанбул Кацане в София в 14:50 ч.
Цената включва:
Самолетни билети София – Истанбул – Делхи – Истанбул - София с редовен полет на Turkish Airlines, включени летищни такси в размер на € 262 , багаж до 30 кг. (общ размер 300 см.) и ръчен до 7 кг. (50x37x25 см);
6 нощувки: 2 в Делхи, 2 в Агра и 2 в Джайпур
6 закуски, 6 вечери;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус / бус по програмата;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата;
Обиколка на Стария и Новия Делхи: мемориала Радж Гат, Парламента, Президентския дворец, Индия Гейт, храма Лотос и Китуб Минар;
Посещение на храмовия комплекс Акшардам;
Посещение на Обсерваторията, Градския дворец на махараджата и пазара Бапу;
Изкачване на гърба на слон до крепостта Амбър Форт, разглеждане и спускане с джип;
Разглеждане на Фатепур Сикри;
Посещение на Тадж Махал и крепостта Агра Форт;
Разглеждане на храмовия комплекс Храма на маймуните;
Местни екскурзоводи;
Представител на туроператора по време на пътуването;

Допълнително се заплаща:
Виза за Индия и такса за подаване на документите – 140 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 60 лв.

Цената не включва:
Допълнителни екскурзии и мероприятия по желание.
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – за лица до 65 г. - 33.30 лв, за лица над 66 години – 84.90 лв.;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.


  • София
  • Дата на публикуване: 11.03.2021

Обява №: 247789


Подобни обяви в София: